ŐSZI DARULES

ŐSZI DARULES

A Hajdúságban a leglátványosabb természeti jelenség a darvak őszi mozgalma, amelynek során a hortobágyi halastavakon a nagy déli útjuk előtt Észak-Európából gyülekező madarak a hajdúsági monokultúrás mezőgazdasági területeket használják táplálkozásra.

Szervezetünk túravezetői ebben az időszakban – október hónapban – szívesen vállalják egy vagy néhány fős fotós csoportok, vagy akár nagyobb létszámú csoportok kalauzolását. Ekkor a napközbeni táplálkozó területekre és naplemente időszakában a Virágoskúti-halastó éjszakázó helyre történő látványos behúzás megtekintésére van lehetőség.

Egy-egy túra kapcsán javasolt létszám: maximum 30 fő (fotóstúra esetén maximum 3 fő)
Igénybevehető szeptember végétől – november elejéig

A szakvezetés díja:

15 000,- Ft + ÁFA/csoport (autóbuszos csoportok számára buszt a csoport magának biztosítja)

TÚRAVEZETŐK

molnar@zoldkor.net
+36 (20) 9556 758
MOLNÁR Antal
túraszervező

Természetfotós, madárfotós tevékenységét a vidékfejlesztési miniszter 2018-ban Pro Natura emlékplakettel ismerte el. A Hajdúság madárvilágának kiváló ismerője.

andalas8@gmail.com
+36 (20) 3508 960
SZABÓ Tünde
túravezető

Természetvédelemi mérnök, környezeti nevelő. Szakmai tevékenysége elsősorban az állat-, azon belül a madárvédelemhez kapcsolódik.

zsuzsi.zoldkor@gmail.com
+36 (20) 4373 500
SERBÁN Zsuzsanna
túravezető

Biológus, környezeti nevelő. Fenntarthatóságra, a természet oltalmára és megismerésére irányuló gyermekprogramok szervezője, foglalkozások vezetője.